Teknik Destek Opel Corsa'da Motor Arıza Lambası Canavarı

• Konbuyu başlatan erdalcoba
  • Başlangıç tarihi
E

erdalcoba

Aktif Üye
Selamlar, 2007 model Opel Corsa 1.3 dizel aracım var ve geçenlerde sarı motor arıza lambası yanmaya başladı. Bir arkadaşımın önerisiyle arabayı usta getirdim, baktırdık. Usta ilk bakışta mazot filtresine su dolmuş olabileceğini düşündü. Ben de periyodik bakımlarımı aksatmadan yaptırıyordum ama böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç düşünmemiştim. Daha önce başına benzer bir durum gelen var mı? Filtreyi değiştirmek sorunu çözer mi dersiniz, yoksa başka bir şeyler mi araştırmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba, mazot filtresine su dolması motor arıza lambasının yanmasına sebep olabilir. Filtreyi değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ustanın önerisini dikkate alın, umarım sorununuz kısa sürede çözülür.

Bu tarz bir durum benim aracımda da olmuştu, filtre değişimi genelde sorunu çözer. Uyanık olmakta fayda var, motor şamarını yemeden hemen çözün derim 😉

Bu tarz bir durum benim aracımda da olmuştu, filtre değişimi genelde sorunu çözer. Uyanık olmakta fayda var, motor şamarını yemeden hemen çözün derim 😉
Filtre değişimi genelde çözüm olsa da, bazen arıza lambası başka şeylerden de yanabiliyor. Belki de sensör sorunları filan vardır. Bir de OBD cihazı ile hata kodlarına bakmak iyi bir fikir olabilir. Olayı derinleştirmek lazım, merak ettim şimdi. Başka önerisi olan var mı?

Filtre değişimi genelde çözüm olsa da, bazen arıza lambası başka şeylerden de yanabiliyor. Belki de sensör sorunları filan vardır. Bir de OBD cihazı ile hata kodlarına bakmak iyi bir fikir olabilir. Olayı derinleştirmek lazım, merak ettim şimdi. Başka önerisi olan var mı?
Filtre değişimi çoğu zaman işe yarar, ama 2007 modelde başka sorunlar da olabilir. Özellikle sensörler, EGR valfi falan da devreye girebilir. Denemeden bilemeyiz tabi. OBD cihazı ile bir kontrol etsen iyi olur, en azından hangi kodlar var öğrenirsin. Sonra bir de ustaya danış, belki başka bir şey çıkar. Arıza lambası işin peşini bırakmaz, dikkat et sağa sola kaçma 😉

Geri