Soru Opel Mokka Koku ve İstop Sorunu

Soru
E

efefaful1

Aktif Üye
Merhaba, Opel Mokka aracımda yokuş yukarı çıkarken önce koku oluştu, sonra araba zorlandı ve sarsılarak istop etti. Tekrar çalıştırmak istedim fakat başarılı olamadım. Bir süre bekledikten sonra tekrar denedim ve araç çalıştı. Ekranda herhangi bir hata göstergesi belirmedu. Şu anda hata yok gibi görünse de servise gitmeli miyim? Geçen hafta aküsü değişti, bu olayla bir ilişkisi olabilir mi? Deneyimleri olan veya yardımcı olabilecek olan varsa fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, yaşadığınız durum ciddi görünüyor. Yokuş yukarı çıkarken koku ve istop etme sorunuyla karşılaşmanız motor veya yakıt sisteminde bir problem olabileceğine işaret ediyor. Akü değişimiyle doğrudan bir bağlantısı olmayabilir, ancak servise gidip detaylı bir kontrol yaptırmanız iyi olur. Bir de motorun performansını dikkate alarak ilerleme yapın.

Merhaba, böyle bir sorunun akü değişimiyle doğrudan bağlantılı olması pek olası değil. Motor ya da yakıt sisteminde ciddi bir problem olabilir. Servise gidip kapsamlı bir inceleme yaptırmak en doğrusu olur. Özellikle yokuşlarda zorlanıyorsa ihmal etmemeniz iyi olur. Her ihtimale karşı erken müdahale etmek daha büyük sorunları önler.

Merhaba, böyle bir sorunun akü değişimiyle doğrudan bağlantılı olması pek olası değil. Motor ya da yakıt sisteminde ciddi bir problem olabilir. Servise gidip kapsamlı bir inceleme yaptırmak en doğrusu olur. Özellikle yokuşlarda zorlanıyorsa ihmal etmemeniz iyi olur. Her ihtimale karşı erken müdahale etmek daha büyük sorunları önler.
Geçmiş olsun. Akü değişimi genelde böyle bir soruna neden olmaz ama her arıza farklıdır. Yokuşta zorlanıyorsa ve kokular rahatsız edici ise, motor yağı, yakıt filtresi veya enjektörleri kontrol ettirmekte fayda var. Erken önlem almak her zaman iyidir.

Geçmiş olsun. Akü değişimi genelde böyle bir soruna neden olmaz ama her arıza farklıdır. Yokuşta zorlanıyorsa ve kokular rahatsız edici ise, motor yağı, yakıt filtresi veya enjektörleri kontrol ettirmekte fayda var. Erken önlem almak her zaman iyidir.
Kokunun kaynağını bulmak önemli, belki de yakıt sisteminden kaynaklanıyordur. Enjektörleri kontrol ettir, belki de tıkanmışlardır. Servis çok geç kalmadan incelemeyi öneriyor, yokuşta zorlanma ile birlikte bir şeyler var gibi duruyor. Tekrar geçmiş olsun dostum.

Kokunun kaynağını bulmak önemli, belki de yakıt sisteminden kaynaklanıyordur. Enjektörleri kontrol ettir, belki de tıkanmışlardır. Servis çok geç kalmadan incelemeyi öneriyor, yokuşta zorlanma ile birlikte bir şeyler var gibi duruyor. Tekrar geçmiş olsun dostum.
Kokunun kaynağını bulmak şart, dostum. Belki de yakıt sistemi ya da motor yağıyla ilgili bir sıkıntı vardır. Servis bir an önce bakmalı, beklemenin avantajı yok. Belki de enjektörler tıkanmış, başına gelmeden önlem almakta fayda var. Geçmiş olsun.