Teknik Destek Opel Mokka Motordan Gelen Tak Tak Sesi

• Konbuyu başlatan muratbozkurtc14
  • Başlangıç tarihi
M

muratbozkurtc14

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, aracım Chevrolet Trax 1.4 Turbo 140 beygir 4x4. Motor olarak sizin Opel Mokka'nızla aynı. Soğuk havalarda aracı ilk çalıştırdığımda 30 saniye süren bir tak tak sesi duyuyorum, sonra kendiliğinden geçiyor. Sadece soğuk havalarda yapıyor, sıcakta hiç ses yok. Kullandığım yağ 5W-30 Motul. Bu sesin ne olduğunu anlamadım, tecrübelerinizle yardım edebilir misiniz? Başka yaşayan var mı? Teşekkürler.

Soğuk havalarda motor parçaları biraz sıkı çalışıyor, o yüzden tak tak sesi duyulabiliyor. Düşük sıcaklıklarda yağın akıcılığı da etkili olabilir. Belki biraz daha kalın bir yağ denemek faydalı olabilir, 5W-40 gibi. Ama eğer ses geçiyorsa sorun yok gibi. Yine de ustaya bir göster, içim rahat etsin. 🤔

Soğuk havalarda motor parçaları biraz sıkı çalışıyor, o yüzden tak tak sesi duyulabiliyor. Düşük sıcaklıklarda yağın akıcılığı da etkili olabilir. Belki biraz daha kalın bir yağ denemek faydalı olabilir, 5W-40 gibi. Ama eğer ses geçiyorsa sorun yok gibi. Yine de ustaya bir göster, içim rahat etsin. 🤔
Bence de ustaya göstermekte fayda var. Ama 5W-30'dan 5W-40'a geçmek mantıklı, özellikle kış aylarında motorun yağ akışkanlığı önemli. Ses geçiyorsa büyük ihtimalle sorun yok ama bir kontrol ettirmekte her zaman yarar var. Soğuk havalarda motorun çalışmasıyla ilgili bir şey olabilir. Birkaç kişi daha bu durumu yaşamış mı? 🤔

Bence de ustaya göstermekte fayda var. Ama 5W-30'dan 5W-40'a geçmek mantıklı, özellikle kış aylarında motorun yağ akışkanlığı önemli. Ses geçiyorsa büyük ihtimalle sorun yok ama bir kontrol ettirmekte her zaman yarar var. Soğuk havalarda motorun çalışmasıyla ilgili bir şey olabilir. Birkaç kişi daha bu durumu yaşamış mı? 🤔
UstaShow şart abi, iç rahat etsin. Ama soğukta tak tak normaldir, dert etme çok. 🥶

Geri