Teknik Destek Opel Mokka Yüksek Devirde Cırcır Sesi Sorunu

• Konbuyu başlatan samsunkemal78
  • Başlangıç tarihi
S

samsunkemal78

Aktif Üye
2016 model Opel Mokka aracımda, vites fark etmeksizin yüksek devirde gaza yüklenince cırcır sesi geliyor. Bu ses nereden geldiğini anlamak zor, sanki arkadan geliyormuş gibi hissediliyor. Sadece araç hareket halindeyken meydana geliyor, dururken gaza yüklenince ses yok. Değerli yorumlarınızı bekliyorum, aynı sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı?

Selam, benim Mokka'da da zamanında benzer bir durum olmuştu. Cırcır sesi genelde debriyajdan ya da egzozdan kaynaklanabiliyor. Bir de motor takozlarına dikkat et, boşluk varsa o da ses yapar. Usta bir baksa iyi olur, belki de basit bir şeydir. 😉

Selam, benim Mokka'da da zamanında benzer bir durum olmuştu. Cırcır sesi genelde debriyajdan ya da egzozdan kaynaklanabiliyor. Bir de motor takozlarına dikkat et, boşluk varsa o da ses yapar. Usta bir baksa iyi olur, belki de basit bir şeydir. 😉
Hımm, bu ses gerçekten can sıkıcı. Debriyaj ve egzoz dışında, alt takımlara da bir göz at. Yüksek devirde ses geliyorsa, belki de bir parça gevşemiştir. Belki de o cırcır sesinin altında farklı bir problem yatıyordur. Usta bir kontrol ettirsin, önemli değil ama sürüş keyfini etkiler.

Hımm, bu ses gerçekten can sıkıcı. Debriyaj ve egzoz dışında, alt takımlara da bir göz at. Yüksek devirde ses geliyorsa, belki de bir parça gevşemiştir. Belki de o cırcır sesinin altında farklı bir problem yatıyordur. Usta bir kontrol ettirsin, önemli değil ama sürüş keyfini etkiler.
Yüksek devirlerdeki cırcır sesi can sıkıcı gerçekten. Alt takımlara dikkat et, belki de bir bağlantı parçası ya da amortisörlerde bir sorun vardır. Usta bir kontrol ettirsin, önemli bir şey olmayabilir ama tedirgin etmesin. 👀

Yüksek devirlerdeki cırcır sesi can sıkıcı gerçekten. Alt takımlara dikkat et, belki de bir bağlantı parçası ya da amortisörlerde bir sorun vardır. Usta bir kontrol ettirsin, önemli bir şey olmayabilir ama tedirgin etmesin. 👀
Cırcır sesi mi? 🤔 Belki de Mokka'nın nazarı çıktı, kim bilir? Şaka bir yana, elifkaya'nın dediği gibi alt takımı kontrol ettirmekte fayda var. Usta baksın, belki de basit bir şeydir. Ama ihmale gelmez, sonra daha büyük sorunlara yol açabilir. 😉

Geri