Teknik Destek Passat 2.0 TDI Hararet Sorunu - Yardım!

• Konbuyu başlatan receptuna5441
  • Başlangıç tarihi
R

receptuna5441

Aktif Üye
Herkese merhaba, 2008 model Passat 2.0 TDI aracım düz yolda normal seyirdeyken 90 derece hararette giderken, rampaya yüklendiğimde hararet fırlıyor. Sorun hakkında birkaç fikir almak istiyorum. Daha önce başına gelen veya benzer sorunu yaşayan var mı? Muhtemel nedenleri ve çözüm önerilerini paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Aracını terste tut geçer harareti, vites düşür rampada. Ya da wideopen yap onu takmalı :)

Aracını terste tut geçer harareti, vites düşür rampada. Ya da wideopen yap onu takmalı :)
Merhaba, hararet sorunu ciddi bir şey olabilir, dikkat et. Öncelikle soğutma sıvısını kontrol et, eksikse ekle. Termostat veya su pompasında sıkıntı olabilir. Rampada yüklenince çıkıyorsa, motorun soğutması yeterli gelmiyor demek. Geçiştirip geçme, sorun büyümeden bakmakta fayda var. Bir bak bakalım, belki şansı yaver gider.

Merhaba, hararet sorunu ciddi bir şey olabilir, dikkat et. Öncelikle soğutma sıvısını kontrol et, eksikse ekle. Termostat veya su pompasında sıkıntı olabilir. Rampada yüklenince çıkıyorsa, motorun soğutması yeterli gelmiyor demek. Geçiştirip geçme, sorun büyümeden bakmakta fayda var. Bir bak bakalım, belki şansı yaver gider.
Rampada hararetin fırlaması biraz ciddi, dikkat et. Soğutma sıvısını kontrol et, eksikse ekle. Termostatı değiştirdim ben, hararet sorunu düzelmişti. Bir de hava kabarcığı olabiliyor, onu da kontrol ettirebilirsin. Sorun büyümeden hallet derim.

Rampada hararetin fırlaması biraz ciddi, dikkat et. Soğutma sıvısını kontrol et, eksikse ekle. Termostatı değiştirdim ben, hararet sorunu düzelmişti. Bir de hava kabarcığı olabiliyor, onu da kontrol ettirebilirsin. Sorun büyümeden hallet derim.
Rampada hararet yükseliyorsa, motorun soğutma işlevi tam çalışmıyor demektir. Termostat ve su pompası dışında radyatörde de tıkanma olabilir. Hava kabarcıkları da sorun yaratabilir, kesinlikle kontrol ettir. Sorunu büyütme, hemen bir uzman bakmalı.

Geri