Teknik Destek Renault Clio Kapı Takılma Sesi Çözümü

O

onurc7

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Renault Clio kullanıyorum ve son zamanlarda fark ettim ki kapılarda açılıp kapanırken bir takılma sesi meydana geliyor. İlk başlarda dikkat etmemiştim ama ses gitgide daha da belirginleşmeye başladı. Araştırdım ama kesin bir çözüm bulamadım. Kapı menteşelerini yağlamayı denedim ama sorun devam ediyor. Bu durumla karşılaşan ve çözüm bulan var mı aranızda? Size zahmet biraz yardımcı olabilecek bilgiler aktarabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Kapı takılma sesi genelde menteşe ya da kapı kilidinden kaynaklanır. Öncelikle menteşeleri kontrol ettirdiniz mi? Eğer yağlama da işe yaramadıysa, kapı kilit mekanizmasını da kontrol ettirmeniz iyi olabilir. Belki bir ayarı kaçmış olabilir. Umarım sorunu çözebilirsiniz!

Kapı takılma sesi genelde menteşe ya da kapı kilidinden kaynaklanır. Öncelikle menteşeleri kontrol ettirdiniz mi? Eğer yağlama da işe yaramadıysa, kapı kilit mekanizmasını da kontrol ettirmeniz iyi olabilir. Belki bir ayarı kaçmış olabilir. Umarım sorunu çözebilirsiniz!
Selam, bu ses çoğu Clio'da var ya, ben de yaşadım. Menteşe yağlaması bazen yetmiyor, kilit mekanizmasını da kontrol ettir. Belki bir parça değiştirmen gerekecek. Herkesin söylediği gibi, bu takılma sesinin kaynağı kapı kilidi de olabilir. Baktıktan sonra yine söyle, belki farklı bir çözüm buluruz. 😉

Merhaba, kapı sesleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Belki menteşelerle ilgili bir sorun vardır ama hiç aklına geldi mi kapı contalarını kontrol etmek? Bazen aşınmış contalar da takılma yapabiliyor. Denemeye değer bence. Bu arada, sesin tam nereden geldiğini anlamak için kapıyı açıp kapattıkça dikkatli dinle, belki başka bir ipucu bulursun. İyi şanslar!

Merhaba, kapı sesleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Belki menteşelerle ilgili bir sorun vardır ama hiç aklına geldi mi kapı contalarını kontrol etmek? Bazen aşınmış contalar da takılma yapabiliyor. Denemeye değer bence. Bu arada, sesin tam nereden geldiğini anlamak için kapıyı açıp kapattıkça dikkatli dinle, belki başka bir ipucu bulursun. İyi şanslar!
Kapı contaları bence de önemli bir nokta. Bir de kapıyı açıp kapattığında sesin tam nereden geldiğine dikkat et, belki menteşelerin yanı sıra başka bir parça da sorun çıkarıyordur. Kapı içindeki plastik aksamlar da bazen ses yapabilir. Yani, her ihtimale karşı onlara da bakmak lazım. Haydi, çözümü bulalım! 😉

Geri