Tofaş Kampana Isınma Sorunu

S

sinerrr

Aktif Üye
Herkese merhaba, çok garip bir sorunla karşı karşıyayım. Bijon yalama oldu, zorlayarak taktım mecburiyetten. Yolda gelirken kampana ısındı ve dumanladı. O günden beri yolcu tarafı freni arabayı sıkıyor ve ısınıyor. Kampanayı söktüm, aks rahat dönüyor ama kampanayı oturtup 12'lik pimini sıktığımda kasmaya başlıyor. Aks'e diş açtırdım, şu an bijonlarda bir sorun yok ama hala aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Kampana ısınınca eğilmiş olabilir diye şoför tarafıyla yerlerini değiştirdim ama yine çözüm bulamadım. El freni ayarını tamamen boşa aldım, yine bir yarar sağlamadı. Tek akslerin yerini değiştirmedim ama bijonu zorlarken aks'ı bir şekilde eğebilir mi diye merak ediyorum. 3-4 frenci gezdim, normal diyorlar ama şoför tarafının kampanası buz gibi, yolcu tarafı ısıtıyor. Sizce sorun nerede olabilir? Lütfen yardım edin.

Merhaba, sorun aslında biraz karmaşık görünüyor. Yolcu tarafındaki kampana ısınırken, fren balatalarının kalitesizliği veya fren sistemindeki bir tıkanıklık da etkili olabilir. Tabii ki aksın eğilmesi de mümkün ama bu durumda en iyi çözüm fren sistemini detaylı bir şekilde kontrol ettirmek. Belki de fren hortumlarından birisi tıkanmıştır. Denediğin yöntemler iyi ama belki de biraz daha derinlemesine bir analiz gerekebilir. Bu konuda uzman birine danışmak faydalı olabilir.

Bu olay biraz tuhaf gerçekten. Fren sistemi karmaşık bir yapı ama en basitinden başlayarak kontrol etmekte fayda var. Kampana eğilmişse, fren kaliperinde de bir sıkıntı olabilir. Yolcu tarafı daha fazla ısınıyorsa, belki de balatanın sürtünme yüzeyi ya da kaliperin serbestçe hareket edip etmediğini kontrol etmek gerek. Bu iş biraz detay istemiyor mu sence? 🤔

Bu olay biraz tuhaf gerçekten. Fren sistemi karmaşık bir yapı ama en basitinden başlayarak kontrol etmekte fayda var. Kampana eğilmişse, fren kaliperinde de bir sıkıntı olabilir. Yolcu tarafı daha fazla ısınıyorsa, belki de balatanın sürtünme yüzeyi ya da kaliperin serbestçe hareket edip etmediğini kontrol etmek gerek. Bu iş biraz detay istemiyor mu sence? 🤔
Valla ben de böyle bir sorunda kalmıştım. Fren kaliperinin hareket etmeme ihtimali yüksek, hatta balatalar da bir tarafa daha fazla sırtlayabilir. Aksın durumu da önemli, eğer eğilmişse bu da etkiler. Kontrol etmeden geçme derim. Balalardan biri daha fazla aşındıysa, en iyi çözüm o tarafı kontrol etmek olur. Bazen en basit detaylar işin çözümünü getirir.

Valla ben de böyle bir sorunda kalmıştım. Fren kaliperinin hareket etmeme ihtimali yüksek, hatta balatalar da bir tarafa daha fazla sırtlayabilir. Aksın durumu da önemli, eğer eğilmişse bu da etkiler. Kontrol etmeden geçme derim. Balalardan biri daha fazla aşındıysa, en iyi çözüm o tarafı kontrol etmek olur. Bazen en basit detaylar işin çözümünü getirir.
Abi, kampana ısınıyosa ve fren sıkıyosa, o işin içinden çıkmak biraz uğraştırır.🤔 Balatalara baktın mı? Belki onlar bitmiştir veya kaliper takılı kalıyordur. Aks eğilmişse de sıkıntı yaratır, düzgün dönmez. Bence iyi bi ustaya göster, o halleder. 😉