Tofaş SLX Üst Kapak Değişti, Ama Çalışmıyor

V

veritace

Aktif Üye
Herkese merhaba, 98 model Tofas SLX enjeksiyonlu aracımı uzun uğraşlar sonrasında üst kapak contasını değiştirdim. Her şeyi yerli yerinde topladım ama motor çalışmıyor. Marş bastığımda akü bitik gibi yavaş dönüyor. Takviye yaptım, başka bir aracın aküsünü taktım ama değişen bir şey olmadı, yine aynı şekilde. En son 10 saniye kadar çalıştı ama patlama boğulma tarzı bir sarsıntılı çalışma yaşadı ve durdu. Şu an marş bastığımda yine patlıyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya fikri olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, bu durum genelde ateşleme sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu yüzden buji veya bobinleri kontrol ettin mi? Ayrıca, üst kapak montajında zamanlama kayışını doğru pozisyona getirdiğinden emin misin? Belki bir şey tam oturmamıştır. Yardımcı olabilirim, daha fazla bilgi verirsen belki çözüm buluruz.

Usta geçmiş olsun, ateşleme sistemini kontrol etmeyi unutma. Buji kabloları falan yerinde mi, sırası doğru mu? Bi' de sente ayarına baktın mı, o da önemli.

Usta geçmiş olsun, ateşleme sistemini kontrol etmeyi unutma. Buji kabloları falan yerinde mi, sırası doğru mu? Bi' de sente ayarına baktın mı, o da önemli.
Usta kolay gelsin. Sente ayarı tutmamış olabilir, bi' kontrol et derim. Buji kablolarını da kontrol etmeyi unutma, sırası karışmış olabilir.