Tofaşımda Metal Sürtme Sesi Var

Z

Z4nergy

Aktif Üye
Selam millet, aleyküm selam. Aracım Tofaş ve bugün egzozcudan çıktım, ama bir sıkıntı fark ettim. Orta susturucunun tarafında, yavaş veya hızlı giderken genelde rampalarda, sanki yere sürtüyormuş gibi bir ses geliyor. Özellikle 2. viteste bu sesi duyuyorum. Egzozcuya gösterdim ama net bir çözüm bulamadık. Bu konuyla ilgili başına benzer bir şey gelen ya da bir bilgisi olan var mı? Görselde de durumu gösterdim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Selam, metal sürtme sesi genelde susturucunun altındaki bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Belki de susturucu askılarında bir gevşeklik veya paslanma var. Rampada daha belirgin oluyorsa, muhtemelen orada bir takılma yaşıyor. Daha dikkatli incelemekte fayda var. Başka bir şey de olabilir tabi, kontrol ettirin.

Selam, metal sürtme sesi genelde susturucunun altındaki bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Belki de susturucu askılarında bir gevşeklik veya paslanma var. Rampada daha belirgin oluyorsa, muhtemelen orada bir takılma yaşıyor. Daha dikkatli incelemekte fayda var. Başka bir şey de olabilir tabi, kontrol ettirin.
Selam, bu ses gerçekten can sıkıcı olabilir. Susturucunun askı noktalarını kontrol ettirmekte fayda var. Belki de orada bir sorun vardır. Eğer ses devam ederse, belki de susturucunun kendisi değişmeli. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözüm bulursun.

Selam, bu ses gerçekten can sıkıcı olabilir. Susturucunun askı noktalarını kontrol ettirmekte fayda var. Belki de orada bir sorun vardır. Eğer ses devam ederse, belki de susturucunun kendisi değişmeli. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözüm bulursun.
Usta, Tofaş'ta metal sürtme sesi mi? O işler genelde altını yere yakın olmasından kaynaklıdır, bi' baktır istersen. Belki de egzoz borusu değiyordur.