Teknik Destek Toyota Auris 2016 Lastik Basınç Uyarısı Nasıl Resetlenir?

C

Cedric16

Aktif Üye
Arkadaşlar selam, 2016 model Toyota Auris sahibiyim ve son günlerde lastik basınç uyarısı alıyorum. Lastikleri kontrol ettim, hepsi normal değerlerde. Sanırım sensörlerden biri takıldı ya da bir şekilde resetlenmesi gerekiyor. Bu uyarıyı nasıl resetlerim ya da benzer bir durumla karşılaşıp çözen var mı? Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Selam! Lastik basınç uyarısını resetlemek için genelde araçtaki menüden veya direksiyonun yanındaki butondan yapabiliyorsun. Bazı modellerde kontak açıkken lastik basınç düğmesine basmak lazım. Ama eğer sensör arızalıysa çözüm orada değil, servise gitmekte fayda var. Hatta bir yere park etmeden önce kontrol ettirdiğin iyi olur.

Selam! Lastik basınç uyarısını resetlemek için genelde araçtaki menüden veya direksiyonun yanındaki butondan yapabiliyorsun. Bazı modellerde kontak açıkken lastik basınç düğmesine basmak lazım. Ama eğer sensör arızalıysa çözüm orada değil, servise gitmekte fayda var. Hatta bir yere park etmeden önce kontrol ettirdiğin iyi olur.
Selam! Lastik basınç sensörleri bazen kafa karıştırabiliyor. Eğer resetleme işe yaramazsa, sensörlerin durumunu kontrol ettirmekte fayda var. Belki de küçük bir ayar yeterli olacaktır.

Selam! Lastik basınç sensörleri bazen kafa karıştırabiliyor. Eğer resetleme işe yaramazsa, sensörlerin durumunu kontrol ettirmekte fayda var. Belki de küçük bir ayar yeterli olacaktır.
Lastik basinc sensoru arizasi bazen can sıkıcı olabiliyor. Resetleme işe yaramazsa, vakit kaybetmeden yetkili servise göstermekte fayda var. Belki de basit bir kalibrasyonla sorun çözülebilir. 👍